Csináljunk mesét!

Támogatói jegy

A támogatói összeg: 10 000 Ft, amivel megvásárolsz egy, az előadás megtekintését biztosító vochert.

Ez beváltható a Meseország mindenkié c. előadás bármelyikére.

A pontos műsort, előadás időpontokat a Színház honlapján a svung.at találod.
Jöveteli szándékodat a honlapon található e-mailen min 24 órával előre jelezd és mi foglaljuk számodra a legjobb helyet a nézőtéren.

Várunk Szeretettel!

10 000 Ft

További információ

A Magyarországon nagy port kavar mesekönyv színpadi feldolgozása, három témában érzékenyít felnőttet és gyermeket egyaránt. Az etnikai hovatartozás, a szexuális másság, a fogyatékkal élők problémái játékos, vicces, mesés formában elevenednek meg, három különálló mese segítségével.

A színpadi adaptáció bemutatója

Míg azon magyarországi színházak, melyeket Pille Tamás színész, rendező a könyv színpadra vitelének ötletével felkeresett, a terv megvalósítását – akárhogy is szerették volna – nem tartották időszerűnek (az állami támogatások megvonásától félve), addig Bécsben, a magyar nyelven játszó teátrum, a SVUNG – Bécsi Magyar Színház minden további nélkül műsorra tűzi a könyv alapján készült mesejátékot.

A SVUNG – Bécsi Magyar Színház egy 2016 óta működő, önálló, független színtársulat, melyet Pohl Balázs drámapedagógus és Waldorf-tanár vezetésével Bécsben élő, magyar anyanyelvű magánszemélyek hoztak létre azzal a céllal, hogy előadásaikkal az osztrák főváros egyre gyarapodó (mára kb. 50 ezres) magyar közösségét megszólítsák. Ez Ausztriában az egyetlen rendszeresen játszó, magyar nyelvű társulat.

A SVUNG felkérésére Pille Tamás 2022 szeptemberében alakította meg Bécsben a társulat báb-szekcióját, amelynek céljai között szerepel a gyerekek különböző témákban való „érzékenyítése”.

A cél egy színvonalas, látványos, a hagyományos bábjáték keretein belül maradó, de élő szereplőket is felvonultató kamaraszínházi produkció létrehozása, mely bátran érzékenyít a szexuális másság, a fogyatékkal élők és az etnikai hovatartozás témájában. A készülő előadás semmilyen állami támogatást nem kap: önerőből, ill. eddig a Holdfény Kft. hozzájárulásával jön létre.